Letnie piątki w Malinowym Ogrodzie |
Letnie piątki w Malinowym Ogrodzie Weekend to idealny czas na dobrą kolację w miłym towarzystwie. My polecamy wyjątkowe smaki które serwowane są w Malinowym Ogrodzie w każdy piątek. Co tydzień w ramach bufetu serwujemy dania kuchni polskiej i światowej w formie stołu szwedzkiego. Ponadto w każdy piątek pobyt Państwa w Restauracji umili muzyka grana na żywo. Startujemy zawsze o 17:30 i ucztujemy do późnych godzin wieczornych. 24.08.2018r. Kuchnia grecka i polska Zupy: Flaczki z boczniaków z warzywami i oliwkami, Tradycyjny krupnik na żeberkach z warzywami. Dania na ciepło: Musaka wołowa, Grillowane szaszłyki z polędwiczek wieprzowych, Pulpety drobiowe nadziewane fetą na szpinaku z sosem ziołowym, Zapiekany łosoś na ośmiorniczkach i cukinii duszonych w białym winie, Grillowany bakłażan przekładany pomidorami i serem, Schab panierowany na zasmażanej kapuście, Gołąbki z cielęciną i podgrzybkiem suszonym z sosem pomidorowym, Pieczona kaczka z jabłkami i sosem żurawinowym, Filet dorsza na sosie ogórkowym z szyjkami rakowymi, Duszona golonka z warzywami. Dania bezglutenowe: Gołąbki z kaszą jaglaną i grysem sojowym w sosie pomidorowym, Placuszki kukurydziane. Dodatki: Smażone kopytka z natką pietruszki, Buraczki glazurowane z majerankiem, Pieczone ziemniaki z oliwkami i karczochami, Kapusta duszona w pomidorach, Ryż pilaf, Warzywa z blanszowane. Przekąski zimne i sałatki: Pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą, Marynowane kalmary z czerwoną cebulą i czosnkiem, Pieczona papryka z fetą i świeżym oregano, Filety dorsza w pomidorach z oliwkami, Kotleciki mielone z sosem tzatziki, Sałatka choriatiki, Pasztet zapiekany w cieście z marynowanymi kurkami, Filet z dorsza w zalewie octowej z marchwią i cebulą, Polędwiczka wieprzowa z grzybami w wiejskim boczku, Klopsiki z białych ryb w sosie pomidorowym z koperkiem, Szynka wieprzowa pieczona w miodzie z goździkami, Tradycyjna sałatka jarzynowa, Sałatka z kurczakiem i serem feta z warzywami, Sałatka z duszona kaczką i owocami żurawiny w sosie. Desery: szeroki wybór ciast, szoty owocowe, deserki koktajlowe, owoce filetowane. KONCERT DUETU „SHANTYMENTALNI”. „Shantymentalni” Piotr „Słupek” Słupczyński(wokal, gitara) i Łukasz Jabłoński (wokal, skrzypce). Duet Trójmiejskich muzyków znanychz takich gatunków muzycznych jak: folk morski, country. W swoim repertuarze posiadają wiele znanych piosenek żeglarskich i szantowych. W interpretacjach zespołu można dopatrzeć się dużego wpływu muzyki country i folku irlandzkiego. więcej informacji o zespole: www.shantymentalni.pl Tekst sponsorowany |
|