WiadomośćPiątkowe bufety w Malinowym Ogrodzie
(Kategoria: Gdańsk Osowa - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
niedziela 11 września 2016 - 02:07:00


Piątkowe bufety
w Malinowym Ogrodzie


Duet kuchni włoskiej i węgierskiej, zagości w najbliższy piątek w ramach tradycyjnych bufetów w restauracji Malinowy Ogród w Osowej. Zapraszamy na fantastycznie dania mistrza kuchni w formie stołu szwedzkiego. Zawsze są przynajmniej dwie zupy, szereg dań na ciepło, przekąski, sałatki, ciasta własnego wypieku oraz różnego rodzaju desery. Ponadto w każdy piątek pobyt Państwa w Restauracji umili muzyka grana na żywo.



16.09.2016. DUET KUCHNI WŁOSKIEJ I WĘGIERSKIEJ

DANIA NA CIEPŁO:
Zupa krem z grillowanej papryki z grzankami, Zupa gulaszowa z warzywami, Roladki z dorsza z suszonymi marynowanymi pomidorami i szpinakiem z sosem pieprzowym, Makaron z owocami morza i pomidorami pelati, Grillowane kotlety ze schabu w słodko kwaśnym sosie z rozmarynem, Kurczak piccata w sosie kaparowym, Pikantna wołowina duszona z papryką i kukurydzą, Gulasz siedmiogrodzki, Gołąbki z kapusty włoskiej z wieprzowiną, sosem z pomidorów pelati, Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i marynowanymi pomidorami, Kluseczki gnocchi zasmażane z cukinią, Ryż dziki duszony cukinią i marynowanymi cebulkami, Warzywa grillowane, Ziemniaki pieczone z czosnkiem i ziołami.

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI:
Kolorowa sałatka z papryk, pomidorków, oliwek z grillowaną piersią kurczęcia oraz sosem koktajlowym, Rostbef sous vide z rucolą, parmezanem, świeżymi malinami skropiony octem balsamicznym, Sałatka z kasą cous-cous z brokułami, selerem naciowym, kukurydzą podana z sosem ziołowym, Wegetariański pasztet warzywny z kolorowych papryk, cukinii podany w towarzystwie sosów, Mini szaszłyk z mozzarellą i pomidorkami cherry, Pieczony filet z marynowanego w ziołach łososia, Rolada z indyka z marynowanymi pomidorami, oregano i camembertem w suszonej papryce, Roladka drobiowa z brokułami ciemnymi oliwkami owinięta szynką długo dojrzewającą, Pomidory faszerowane musem z wędzonego łososia, Łódka z melona z ziołowym pesto w szynce parmeńskiej, Pieczywo, Masło.

DESERY:
Sernik mascarpone, Tort węgierski, Sernik z brzoskwiniami, Ciasto dyniowe z wiśniami, Strucla z twarogiem i makiem, Tarta z mandarynkami, Tarta bakaliowa, Panna cotta, Desery tiramisu w szkle, Deserki zabajone, Krem caramel, Szoty owocowe, Owoce filetowane.

Koncert zespołu zostanie ustalony w późniejszym terminie.




Źródło: Osowa 24 - Portal Mieszkańców > Osowa > Gdańsk > Trójmiasto
( http://osowa24.pl/news.php?extend.4226 )