WiadomośćDania kuchni śródziemnomorskiej
(Kategoria: Gdańsk Osowa - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
czwartek 17 września 2020 - 01:12:00
Dania kuchni śródziemnomorskiej
Chyba każdy z nas się zgodzi, że spotkania z najbliższymi to sama przyjemność. A gromadzenie przyjaciół i rodziny dookoła wspólnego stołu, suto zastawionego do Niedzielnego Brunchu to wręcz zaszczyt dla naszego Malinowego Zespołu. Przy doskonale skomponowanym men, będziecie mieli okazję skosztować perełek kuchni śródziemnomorskiej oraz dań z jesiennymi akcentami, pochodzącymi z kuchni polskiej.
Menu z wykorzystaniem sezonowych, jesiennych warzyw i owoców zagości na najbliższym bufecie. Potrawy pachnące kluczowymi jesiennymi przyprawami rozsmakują Was w kuchni śródziemnomorskiej oraz polskiej.
Gwarantujemy wszystko będzie smakowało obłędnie!
Poniżej prezentujemy menu, które zagości w Malinowym Ogrodzie,podczas Niedzielnego Brunchu:
Zupy:
- Hiszpańska zupa z pomidorów i pieczonej papryki z aromatem szafranu;
- Zupa grzybowa z wiejską śmietaną podana z kluseczkami francuskimi.
Dania na ciepło:
- Roladki wieprzowe z szynką dojrzewająca ,włoskim serem,pesto pomidorowym i bazylią;
- Pollo al chilindron kawałki kurczaka w pikantnej marynacie z dynią piżmową i wędzonym boczkiem;
- Wołowina duszona w sosie grzybowym z warzywami korzennymi;
- Dorsz zapiekany na warzywnym ratatouille z ziołową kruszonką;
- Morszczuk kapski w sosie z zielonym groszkiem i małżami;
- Grillowany łosoś z salsą z mango , kolendrą i miętą;
- Zapiekane w pomidorach rurki makaronowe z bakłażanem i cukinią;
- Pierożki pieczone dynią orzechami i wegańskim serem;
- Krążki cebulowe z piwnym cieście;
- Wegańskie klopsiki z cukinii i ciecierzycy z domową harissą;
- Kopytka włoskie z polskimi grzybami i świeżo siekaną pietruszką;
- Ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem i czarną solą;
- Makaron spaghetti Aglio-olio;
Dania dla dzieci:
- Pulpeciki w sosie pomidorowym z listkami świeżego oregano;
Live Cooking:
- Pizza wypiekana na miejscu z różnymi dodatkami.
Bufet zimny:
- Wędliny i sery kuchni śródziemnomorskiej;
- Marynowany łosoś lekko podwędzany skropiony oliwą cytrynową;
- Mozzarella ,pesto bazyliowe i konfitowane pomidorki w oliwie z chilli;
- Pieczona dynia z ricottą i słodko-kwaśną śliwką na maślanym ciastku;
- Tatar z bałtyckiego śledzia z marynatami;
- Grillowana cukinia , gruszka i marynowane tofu w cieście filo;
- Pieczone mięsa i wyroby z Malinowej spiżarni;
- Siekana wołowina podana z kaparami i marynatami.
Bufet sałatkowy:
Możliwość kompozycji sałatek według własnej inwencji z małą podpowiedzią Szefa kuchni
- wybór różnorodnych piklowanych warzyw;
- mix sałat, kiełków i mikroziół ,wybór świeżych warzyw i owoców sezonowych;
- kompozycje prażonych pestek dyni, orzechów oraz oliwek ,tofu i wiele innych;
- sery typu Greckiego , Mozzarella , Bursztyn , marynowane tofu i wiele innych;
- Wybór sosów i oliw przygotowanych w Malinowej Kuchni.
Bufet deserowy:
Szeroki wybór ciast, deserów koktajlowych, musów owocowych ,tart i wielu innych sezonowych propozycji.
Między innym:
- Migdałowa galaretka z konfiturą wiśniową;
- Tarta gruszkowo-migdałowa;
- Tiramisu-klasyczny deser we Włoskim wydaniu;
Do tego wszystkiego, nielimitowane ilości wina piwa i napojów!
Serdecznie zapraszamy do składania rezerwacji:
662 014 855
Źródło: Osowa 24 - Portal Mieszkańców > Osowa > Gdańsk > Trójmiasto
( http://osowa24.pl/news.php?extend.5971 )