WiadomośćDania kuchni śródziemnomorskiej
(Kategoria: Gdańsk Osowa - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
czwartek 17 września 2020 - 01:12:00


Dania kuchni śródziemnomorskiej

Chyba każdy z nas się zgodzi, że spotkania z najbliższymi to sama przyjemność. A gromadzenie przyjaciół i rodziny dookoła wspólnego stołu, suto zastawionego do Niedzielnego Brunchu to wręcz zaszczyt dla naszego Malinowego Zespołu. Przy doskonale skomponowanym men, będziecie mieli okazję skosztować perełek kuchni śródziemnomorskiej oraz dań z jesiennymi akcentami, pochodzącymi z kuchni polskiej.



Menu z wykorzystaniem sezonowych, jesiennych warzyw i owoców zagości na najbliższym bufecie. Potrawy pachnące kluczowymi jesiennymi przyprawami rozsmakują Was w kuchni śródziemnomorskiej oraz polskiej.

Gwarantujemy wszystko będzie smakowało obłędnie!

Poniżej prezentujemy menu, które zagości w Malinowym Ogrodzie,podczas Niedzielnego Brunchu:

Zupy:

  • Hiszpańska zupa z pomidorów i pieczonej papryki z aromatem szafranu;
  • Zupa grzybowa z wiejską śmietaną podana z kluseczkami francuskimi.

Dania na ciepło:

  • Roladki wieprzowe z szynką dojrzewająca ,włoskim serem,pesto pomidorowym i bazylią;
  • Pollo al chilindron kawałki kurczaka w pikantnej marynacie z dynią piżmową i wędzonym boczkiem;
  • Wołowina duszona w sosie grzybowym z warzywami korzennymi;
  • Dorsz zapiekany na warzywnym ratatouille z ziołową kruszonką;
  • Morszczuk kapski w sosie z zielonym groszkiem i małżami;
  • Grillowany łosoś z salsą z mango , kolendrą i miętą;
  • Zapiekane w pomidorach rurki makaronowe z bakłażanem i cukinią;
  • Pierożki pieczone dynią orzechami i wegańskim serem;
  • Krążki cebulowe z piwnym cieście;
  • Wegańskie klopsiki z cukinii i ciecierzycy z domową harissą;
  • Kopytka włoskie z polskimi grzybami i świeżo siekaną pietruszką;
  • Ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem i czarną solą;
  • Makaron spaghetti Aglio-olio;

Dania dla dzieci:

  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z listkami świeżego oregano;
  • Pizza Margherita.

Live Cooking:

  • Pizza wypiekana na miejscu z różnymi dodatkami.

Bufet zimny:

  • Wędliny i sery kuchni śródziemnomorskiej;
  • Marynowany łosoś lekko podwędzany skropiony oliwą cytrynową;
  • Mozzarella ,pesto bazyliowe i konfitowane pomidorki w oliwie z chilli;
  • Pieczona dynia z ricottą i słodko-kwaśną śliwką na maślanym ciastku;
  • Tatar z bałtyckiego śledzia z marynatami;
  • Grillowana cukinia , gruszka i marynowane tofu w cieście filo;
  • Pieczone mięsa i wyroby z Malinowej spiżarni;
  • Siekana wołowina podana z kaparami i marynatami.

Bufet sałatkowy:

Możliwość kompozycji sałatek według własnej inwencji z małą podpowiedzią Szefa kuchni

  • wybór różnorodnych piklowanych warzyw;
  • mix sałat, kiełków i mikroziół ,wybór świeżych warzyw i owoców sezonowych;
  • kompozycje prażonych pestek dyni, orzechów oraz oliwek ,tofu i wiele innych;
  • sery typu Greckiego , Mozzarella , Bursztyn , marynowane tofu i wiele innych;
  • Wybór sosów i oliw przygotowanych w Malinowej Kuchni.

Bufet deserowy:

Szeroki wybór ciast, deserów koktajlowych, musów owocowych ,tart i wielu innych sezonowych propozycji.

Między innym:

  • Migdałowa galaretka z konfiturą wiśniową;
  • Tarta gruszkowo-migdałowa;
  • Tiramisu-klasyczny deser we Włoskim wydaniu;
  • Tarta śliwkowa.

Do tego wszystkiego, nielimitowane ilości wina piwa i napojów!

Serdecznie zapraszamy do składania rezerwacji:

662 014 855




Źródło: Osowa 24 - Portal Mieszkańców > Osowa > Gdańsk > Trójmiasto
( http://osowa24.pl/news.php?extend.5971 )