*Należy kupić algi (wodorosty) w dziale z sushi (znajdziesz w Bomi) *Rybę, surową lub wędzoną, oraz dodatki takie jak ogórek, paluszki surimi itd. *Sos sojowy i jeżeli lubisz, ostre wasabi i imbir w słoiczku 1.Na algi nakładasz warstwę ryżu, następnie rybę i dodatki 2.Rolujesz za pomocą specjalnej maty (może być jakaś twardsza serweta czy coś) 3.Kroisz w poprzek i gotowe. 4. Możesz polać soją i przegryźć imbirem.
Za pierwszym razem nie wychodzi dobrze, ale się nie zrażaj Pójdź do restauracji sushi i zobacz jak robią to profesjonaliści POLECAM HASHI SUSHI W GDYNI KOŁO KLIFU Zajrzyj też do internetu lub książki kucharskiej
Mam nadzieję, że pomogłam P.S. Poniżej załącznik mojego sushi
Co do pytania: Nie jest to super proste i tanie. 13 zł za algi, 10-20zł za rybę, soja ok. 10 zł, surimi 5zł, wasabi 10zł Co daje nam: 48-58zł, ALE NIE NA JEDEN RAZ Jeszcze mam czas, aby coś tu wpisać.
Tak za pierwszym razem ciężko robi się sushi ale nawet na youtube znajdziesz filmik jak właśnie je przygotować i zrobić. Ja po kilku podejściach mam już wprawę i naprawdę warto wykosztujesz się trochę na składniki ale w rezultacie zrobisz tego sushi znacznie więcej niż jakbyś poszła do restauracji. Moja rada - cały klucz dobrego sushi tkwi w ryżu i sosie który się do niego dodaje- ocet, cukier itp. Są rózne metody ale fakt ten składnik jest najważniejszy. Dzięki niemu sushi w ogóle sie trzyma:). Z kanjp sushi polecam - sushi 77 pyyyycha. Chodzę tam bardzo często Daj znać jak ci poszło ! aha i dobrze mieć porządny ostry nóz do krojenia sushi